באמצע מישור הבזלת שמתחת למושב שעל, בין עדר כבשים מנומנם למטעי הנשירים מתגלה לי מתחם…

תמונת מצב מאגרים בגולן
קבלנו השבוע עדכון מאיתן שדה, מנכ"ל מי גולן לגבי מלאי המאגרים נכון ליום ראשון 13/2/2022. לפיו הנפח כרגע עומד על סה"כ כ- 29 מלמ"ק שהם כ- 80% מהפוטנציאל. החלוקה לאזורים מבחינת אחוז מנפח מלא היא דרום 77% וצפון 84%.
לאור מצב זה הופסקה השאיבה מהכנרת ושמיר והנושא ייבדק שוב בתחילת מרץ. השאיבה מחמת גדר לדרום הגולן ממשיכה. אם ניזכר במצב שהיה עד לא כל כך מזמן, כאשר תחילת החורף קשה מבחינת משקעים עם נובמבר ודצמבר יבשים במיוחד, אלו בהחלט חדשות טובות. שימו לב למגמת העלייה החדה באחוז המילוי בכל המאגרים בין דצמבר 2021, דרך ינואר 2022 ועד להיום.

בטבלה מוצגים הנפח המקסימלי של כל מאגר, מלאי בדצמבר 2021, מלאי בינואר 22 ומלאי מעודכן נכון לייום ראשון 13.2.2022. בנוסף אחוז המילוי לכל מאגר ולכל המאגרים יחד בשלוש נקודות הזמן.
מעבר למלאי הזמין להשקיית הגידולים השנה, למילוי גבוה של המאגרים יש השפעה גם על האיכות. בדומה לעונות 2020 ו-2021 נראה שתחילת העונה תהיה עם מלאי מאגרים קרוב למקסימום כאשר מקורם של רוב המים האלה מהגשם והשיטפונות. אני מזכיר שמים אלה בדרך כלל באיכות גבוה מבחינת המוליכות החשמלית וה-PH שלהם בהשוואה למים מהכנרת, משמיר או מחמת גדר. ההשפעות החיוביות של מים באיכות טובה על בריאות הקרקע, וכפועל יוצא גם על הגידולים החקלאיים ידועה ואין צורך להרחיב הרבה כאן. אני מניח שכל אזור בית השורשים נשטף היטב במהלך החורף ונראה שאנו נמצאיםבנקודת פתיחה טובה לעונה החקלאית בהקשר של קרקע ומים.
This Post Has 0 Comments